top of page
Untitled

TORSO PROJEKT

Torso Projekt on sirkustaiteilija Sara Airolan luotsaama kehollinen ja musiikillinen hässäkkä joka tutkii sirkuksen olemusta, vaihtuvin työryhmin ja kokoonpanoin.


Teokset:

Hush! (2019)

Sooma (2020-)

Mummi1957 (2022)

Yxpila Circus Club (2023)


Kiitos työskentelyn mahdollistamisesta: Taiteen keskustoimikunta Taike, Suomen Kulttuurirahasto SKR, Keskipohjanmaa-säätiö. 
Torso Projekt: About Us

MUMMI1957

Mitä meihin jää kun tärkeimmät poistuvat? Mistä haluamme pitää kiinni, mistä päästää irti? Mummi1957 on sirkusteos jatkuvuudesta, luopumisesta, turvasta, turvattomuudesta. Sisäisestä mummista joka muistuttaa tästä hetkestä, tärkeimmästä. 

Sara Airola on sirkustaiteilija joka tutkii sirkuksen olemusta lukkiutumatta tiettyyn tapaan, tyyliin tai välineeseen. Teos on Airolan Turun Taideakatemian taiteellinen opinnäytetyö. 

Torso Projekt- ryhmä on Sara Airolan luotsaama kehollinen ja musiikillinen hässäkkä joka tutkii sirkuksen olemusta, vaihtuvin työryhmin ja kokoonpanoin.

Ohjaus ja dramaturgia: Sara Airola ja työryhmä
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Sara Airola
Liike: Sara Airola
Äänisuunnittelu: Mikko-Ilari "Mökki" Ojala
Valosuunnittelu: Tuomas Häli
Videomateriaali: Sara, Laura ja Oona Airola
Esityksen tukija: Keskipohjanmaa-säätiö
Esityksen kesto: 30min
Ikäsuositus: 12

SOOMA

SOOMA on hetkessä syntyvä nykysirkusperformanssi joka aistii impulsseja; niin sisäisiä kuin ympäristöstä tulevia. Performanssi kootaan esityshetkessä liikkeen, musiikin ja ympäristön vuorovaikutuksesta. Sooma on utelias, läsnäoleva ja haluaa tuoda näkyväksi kaiken mitä esiintyjissä, yleisössä sekä heidän välillään on ja tapahtuu - tai on tapahtumatta.


TYÖRYHMÄ:

Liike: Sara Airola

Theremin, rumpukone ja muut härvelit: Mikko-Ilari Ojala

Kontrabasso: Pekka Hietalahti

Valokuvat: Maria Vuolle, Antti Pahkamäki

Esityksen kesto: 40-60min

Tilavaatimukset: Sovellettavissa monenlaisiin sisä- ja ulkotiloihin.

HUSH!

HUSH! on esitys peloista ja ennakkoluuloista ja niiden kohtaamisesta jokapäiväisessä elämässä. Esitys on suunnattu aikuiskatsojille ja on siksi K-18. Teoksessa herätellään kysymystä mitä minä pelkään ja minkä vuoksi? Esitys on yhdistelmä perinteistä sekä soveltavaa teatteria ja nykysirkusta. 

TYÖRYHMÄ
Ohjaus, esiintyjät: Sara Airola, Minna Koivula, Sanna Karvonen
Kuvat: Markus Kunelius, Leena Lähdesmäki
Esityksen tukija: 
Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto SKR
Kesto: 60 minuuttia

SAHARA- VANNESOOLO

SAHARA- vannesoolo soveltuu monenlaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin, niin sisä-kuin ulkotiloihinkin. Esitys koostuu vannetanssista, akrobatiasta sekä useamman vanteen tekniikasta ja on toteuttavissa myös pimeässä hohtavilla led-vanteilla. Kesto 10-20 minuuttia. Esitykseen on yhdistettävissä myös vanne-workshop. SAHARA on vieraillut synttäreillä, nimiäisissä, toreilla, markkinoilla, kauppakeskuksissa, yritystapahtumissa, koulutuksissa, tyhy-päivissä, palkintojenjakotilaisuuksissa, vanhainkodeissa, päiväkodeissa, kouluilla, bändien ja artistien kanssa. 

YXPILA CIRCUS CLUB

Yxpila Circus Club on kiertävä katuperformanssi-installaatio joka yhdistää sirkustaidetta ja säveltäjä-sanoittaja Heimo Anttiroikon musiikkia omaleimaiselta Kokkolan Ykspihlajan alueelta.

Muusikko Mikko-Ilari Ojala ja vanne- ja performanssitaiteilija Sara Airolan musiikista, vanteista, kehoista, erinäisestä romusta ja asuntoautosta syntynyt teos kutsuu pysähtymään ja avaamaan aistit, hetkiseksi tai koko performanssin ajaksi.

Kaikille soveltuva performanssi sopii monenlaisiin paikkoihin ja tapahtumiin. Teosta voi pistäytyä katsomassa tai viettää sen äärellä pidemmänkin tovin. Työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto & Taiteen edistämiskeskus.

Get in Touch
Torso Projekt: Arts Education
bottom of page